CV

Persoonlijke Gegevens

Sander

Naam: Sander Otten
Huidige woonplaats: Den Haag
Sociale media:
Inzetbaar als:
  • Angular2+ Web Developer
  • Oracle PL/SQL & APEX Developer
  • Software Engineer

Na meer dan 20 jaar werkzaam te zijn geweest als Software Engineer heb ik onder meer ruime kennis van en ervaring met Oracle PL/SQL en Oracle APEX in combinatie met Web Development.

Hoewel ik mijn Oracle ervaring nog graag inzet, focus ik mij de laatste paar jaar meer op het bouwen van webapplicaties in Angular2+, gecombineerd met MySQL en PHP.

In mijn vrije tijd ben ik actief lid van de Partij voor de Dieren en vrijwilliger bij Bite Back (een organisatie die mensen informeert over een levensstijl zonder dierenleed). Daarnaast zing ik graag (zowel alleen als in een koor) en speel ik een beetje gitaar.

^

Werkervaring

Office Vitae

Office Vitae heeft een aantal Angular web- en mobile applicaties welke geupgrade moesten worden naar de nieuwste versie van Angular en welke qua uiterlijk gelijk moesten worden getrokken. Tevens moest er een library aangemaakt worden voor alle overkoepelende elementen. Dit heb ik samen met een collega opgepakt. Daarnaast heb ik de library (en daarmee de apps) voorzien van een taalmodule en alle componenten en services voorzien van test scripts.
Organisatie: Office Vitae
Periode: Oktober 2019 – November 2019
Functie: Angular Ontwikkelaar
Programmeertalen: Angular8, HTML5, SCSS, JavaScript, TypeScript, Jest, Cypress
Tools: Atom (project/text editor), NodeJS

^^

Maintain Translation Files

Vanuit een eerdere opdracht kwam de wens naar voren voor een applicatie die gebruikt kan worden voor het aanmaken en onderhouden van vertaalbestanden.

Vertaalbestanden zijn .json bestanden die in een (web)applicatie geladen kunnen worden om de applicatie in meerdere talen te kunnen tonen. In plaats van harde teksten in HTML code staan labels. In de .json bestanden zijn deze labels terug te vinden met de tekst in de gevraagde taal. De labels en teksten kunnen eventueel ook in een database verwerkt worden.

De afgelopen tijd heb ik hier de Angular8 applicatie Maintain Translation Files (hierna MTF) voor gebouwd. Alle labels en teksten staan gekoppeld aan een taal en applicatie in een MYSQL database en kunnen via een PHP script worden geladen en bewerkt. In MTF kunnen de labels en teksten vervolgens getoond en aangepast worden. Voor elke combinatie van taal en applicatie kunnen de labels in .json formaat getoond (en gekopiëerd) worden. Ook is het mogelijk om de inhoud van een bestaand vertaalbestand in MTF te laden.

Organisatie: SO Activities
Periode: Januari 2019 – heden
Functie: Angular Ontwikkelaar
Programmeertalen: Angular8, HTML5, SCSS, JavaScript, TypeScript, PHP, SQL
Tools: Atom (project/text editor), Apache2, MySQL, PHPMyAdmin, NodeJS
Github: https://github.com/SanderOtten/MTF

^^

Consensor

Consensor is een ontwikkelaar/leverancier van apparaten die de hardheid van beton meten. Deze apparaten sturen hun metingen door aan een Oracle Database. De gegevens in de database kunnen vervolgens worden ingezien op een website (welke gebouwd is in Ruby On Rails).

Voor Consensor verricht ik op incidentbasis onderhoudswerkzaamheden aan de Oracle database. Waar nodig zorg ik met behulp van SQL opdrachten ervoor dat vastgelopen processen hersteld worden en verder kunnen gaan. Daarnaast los ik fouten op in de bestaande PL/SQL software en maak ik de nodige aanpassingen op basis van nieuwe wensen vanuit Consensor.

Organisatie: Consensor
Periode: April 2019 – heden
Functie: Oracle PL/SQL Ontwikkelaar
Programmeertalen: Oracle PL/SQL
Tools: SQL Developer, Docker

^^

Thales

In 2018 heb ik (met name) gewerkt aan het Metagis project van Thales. Metagis is een complexe webapplicatie welke gebruikt wordt voor het signaleren, doorzetten en rapporteren van gebeurtenissen op specifieke locaties. De gebeurtenissen kunnen (onder andere) worden aangegeven (en getoond) op zowel een landkaart als op een tijdlijn.

In 2015 is Metagis voor het eerst gebruikt tijdens de etappe van de Tour De France in Utrecht.

In 2018 was Metagis aan een grondige herziening toe. Ik heb daartoe een flinke aanzet gegeven door Metagis van AngularJS om te zetten naar Angular 7.

Organisatie: Thales
Periode: Februari – November 2018
Functie: Angular Ontwikkelaar
Programmeertalen: Angular8, HTML5, SCSS, JavaScript, TypeScript, PHP, SQL
Tools: WebStorm (project/text editor), Apache2, MySQL, PHPMyAdmin, NodeJS, Git

^^

Versluis B.V.

Eind 2017 heb ik de website van Versluis B.V. gestyled en (deels) ingericht. Voor deze website werd gebruik gemaakt van het pakket Websolutions van Unit4. Versluis B.V. had enkele wensen die niet standaard door Websolutions werd ondersteund. Een van die wensen was dat de website responsive (ook goed te bekijken op mobiel of tablet) moest zijn.

Na een korte introductie over de werking van Websolutions, heb ik in vrij korte tijd de website naar wens kunnen aanpassen en opmaken.

Organisatie: Versluis B.V.
Periode: Oktober – December 2017
Functie: Web Ontwikkelaar
Programmeertalen: HTML5, CSS, JavaScript/JQuery
Tools: Websolutions

^^

AB&F Beheer

AB&F Beheer is een administratie kantoor in Emmeloord. In 2010 heb ik voor AB&F Beheer een website ontworpen en gebouwd in PHP, welke ik daarna heb onderhouden en regelmatig heb aangepast.

In 2015 ontstond bij AB&F Beheer de wens om de inhoud van de website zelf te vullen of aan te passen. Om dit mogelijk te maken, heb ik de website overgezet naar WordPress. Tevens is de website daarmee responsive gemaakt, waardoor deze ook goed wordt weergegeven op tablets en smartphones.

Het beheer van de inhoud is nu volledig overgedragen aan AB&F Beheer zelf. Achter de schermen houd ik af en toe de updates van WordPress zelf bij en pas ik -indien nodig – de stylesheets aan.

Organisatie: AB&F Beheer
Periode: 2010 – 2017
Functie: Web Ontwikkelaar
Programmeertalen: HTML, CSS, JavaScript, PHP
Tools: Notepad++, WordPress

^^

Ordina

Na mijn opleiding bij Stichting Pion, ben ik in juli 1998 als Software Engineer begonnen bij ELC, wat een paar jaar later werd overgenomen door Ordina.
De eerste jaren was ik werkzaam als AS/400 programmeur. Eerst bij Pril B.V. en later bij Spaarbeleg.

Vervolgens heb ik een paar jaar gewerkt als PL/TRIM programmeur voor een ERP pakket van het Zweedse IMI.

De laatste 12 jaar van mijn dienstverband bij Ordina heb ik grotendeels gewerkt als Oracle PL/SQL en APEX ontwikkelaar en daarnaast ook als web ontwikkelaar.

In 2015 ben ik uit dienst gegaan bij Ordina, om mij te bezinnen op een nieuwe toekomst.

Klik op onderstaande link voor een overzicht van de belangrijkste opdrachten waaraan ik voor Ordina heb gewerkt.

Overzicht werkzaamheden Ordina

Organisatie: Ordina
Periode: 1998 – 2015
Functie: Software Engineer
Programmeertalen: Zie Overzicht werkzaamheden Ordina
Tools: Zie Overzicht werkzaamheden Ordina

^^

Overige Werkervaring

In de jaren voor mijn omscholing tot RPG/400 programmeur heb ik diverse uitzendbanen gehad. De meesten daarvan waren administratief.

Mijn eerste baan was bij Administratiekantoor Kranen in Ede. Later heb ik onder andere ook gewerkt voor Administratiekantoor Den Hartog in Opheusden, Verduijn en Partners in Wageningen, ABC Vastgoed in Arnhem en voor het ILRI in Wageningen.

Hoewel ik het administratieve werk met veel plezier deed, merkte ik voor mezelf wel dat het geen werk was wat ik nog jarenlang wilde doen. Ook zag ik voor mezelf geen doorgroei mogelijkheden in dit vak. Toen ik uiteindelijk een advertentie van Stichting Pion zag, voor een omscholing tot AS/400 ontwikkelaar, werd ik meteen enthousiast en heb ik die mogelijkheid met beide handen aangenomen.

^^

Opleidingen

AS/400 RPG Ontwikkelaar
1998

Na enkele jaren verschillende uitzendbanen te hebben gehad, waarvan het merendeel administratief, heb ik in het eerste half jaar van 1998 via Stichting Pion een omscholing tot AS/400 RPG Ontwikkelaar kunnen doen.

Voordat ik mocht beginnen aan deze opleiding heb ik eerst een IQ test moeten afleggen. Men wilde er zeker van zijn dat ik wel op HBO niveau dacht. Dat was het geval. Ik bleek een IQ van 135 te hebben.

Bij de opleiding hoorde ook een baangarantie. Aan het begin van de opleiding kreeg ik een sollicitatie gesprek bij ELC (wat later is overgenomen door Ordina), waar ik meteen werd aangenomen.

De opleiding was vrij intensief, maar vooral ook erg leuk en boeiend. Ik blonk met name uit in het schrijven van SQL queries.
^^

HEAO Accountancy
1992-1995

Van augustus 1992 t/m februari 1995 heb ik de opleiding HEAO Accountancy gevolgd aan Chr. Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Hoewel deze studie in het logische verlengde lag van mijn eerdere LEAO en MEAO opleiding, merkte ik al snel dat het voor mij niet de juiste keuze was. De stof op zich was niet te moeilijk, maar het accountantsvak was voor mij niet weggelegd. Jasje, dasje en snel carrière maken pasten niet bij mij.

Na een periode van twijfel, waarin ik ook heb gezocht naar een andere opleiding waar ik in zou kunnen stappen, heb ik uiteindelijk besloten om met deze studie te stoppen. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad.

Een van de dingen die ik tijdens een van de vakken van deze opleiding heb gemerkt, was dat ik wel een talent had voor programmeren. Dit heeft mij later mede op het spoor gezet voor de opleiding tot AS/400 RPG programmeur.
^^

MEAO BedrijfsAdministratie
1989-1992

Van augustus 1989 t/m juni 1992 heb ik de opleiding MEAO BedrijfsAdministratie aan de ‘De Erven’ in Emmeloord gedaan. In tegenstelling tot de jaren aan de LEAO moest ik hier wel aan de bak en regelmatig met mijn neus in de studieboeken. Uiteindelijk heb ik zonder vertraging deze opleiding wel met succes afgerond.
^^

LEAO Kantoorpraktijk
1986-1989

Van augustus 1986 t/m juni 1989 heb ik de opleiding LEAO Kantoorpraktijk gevolgd. Al snel bleek deze opleiding eigenlijk veel te makkelijk voor mij. Bijna slapend haalde ik met gemak vrij hoge cijfers. Alleen niet met technische vakken als Handvaardigheid (tijdens de eerste 2 jaren brugklas) of met gym.

Mijn examens heb ik bijna allemaal (in elk geval waar mogelijk) op C/D niveau gedaan.
^^

Kennis en ervaring

Programmeertalen

Naam Aantal jaren Niveau
HTML(5), CSS(3) 20 Senior
Javascript, jQuery, TypeScript 15 Senior
Angular2+, AngularJS 3 Senior
PHP 8 Medior
PL/SQL, MOD-PL/SQL, WEB-PL/SQL 12 Senior
SQL 20 Senior
Unix Shell-scripts 4 Medior
PL/TRIM 2 Medior
RPG/400, CL 4 Medior
Turbo Pascal 1 Junior

^^

Tools, Applicaties en Pakketten

Naam Aantal jaren Niveau
Oracle Apex 5 Senior
Oracle Designer 8 Medior
Oracle Forms Developer 8 Medior
Oracle JDeveloper 2 Junior
Toad, SQL Developer, SQL-Plus 12 Senior
Notepad++ 10 Senior
XAMPP (Apache, mySQL, PHP, phpMyAdmin, etc in een) 10 Medior
Headstart, CDM Ruleframe 10 Medior
NodeJS 3 Senior
Git 1 Junior

^^

Vakkennis

Naam Aantal jaren Niveau
Oracle Development 12 Senior
Web Development 20 Senior
Technisch Ontwerp 12 Senior
Functioneel Ontwerp 12 Senior
Impact Analyse 12 Senior

^^

Talen

Nederlands Moedertaal. Vloeiend in woord en geschrift
Engels Tweede taal. Goed
Duits Basiskennis
Spaans Basiskennis

^